Протипоказання до вживання лляної олії

Image

Олія насіння льону вирізняється корисними властивостями як для внутрішнього, так і зовнішнього застосування. Вона сприяє доглянутості шкіри, волосся, допомагає позбавитися зайвої ваги. Але є і протипоказання до її вживання. Кому не рекомендують використовувати лляну олію — розглянемо нижче.

Для кого шкідливий продукт

Як і будь-який інший харчовий інгредієнт, цей засіб має протипоказання. Водночас на її користь свідчать скорочення зморшок, покращення роботи серця та низькі ціни на лляну олію в Україні. Попри переваги вона заборонена в таких випадках:

  1. у дитячому віці (лише після консультації педіатра);
  2. за потреби майбутньої операції через сильну кровотечу;
  3. за наявності алергії або індивідуальної нетерпимості;
  4. у випадку порушення згортанні крові (продукт сприяє її розрідженню);
  5. під час грудного вигодовування;
  6. у період другого і третього триместру вагітності — є загроза викидня;
  7. за порушення гормонального балансу в жінок;
  8. за виразки шлунка, холециститу й гострих захворювань кишківника.

Також дієтологи не рекомендують перевищувати дози продукту.

Несумісність із ліками

Лляна олія сприяє розрідженості крові, зменшує рівень цукру в ній та може знижувати артеріальний тиск. Тому не можна поєднувати її з такими медикаментами:

  1. засобами від діабету;
  2. ліками для нормалізації тиску;
  3. антидепресантами та антибіотиками;
  4. антитромбоцитарними ліками та антикоагулянтами.

Вживання лляної олії може впливати на засвоєння пероральних засобів, тому між ними потрібен інтервал не менш як годину. Перед тим як купити продукт у Maudau, проконсультуйтесь із лікарем.

Можливі побічні реакції

Під час використання продукту є ризик виникнення алергії. Вона трапляється дуже рідко. Проявляється лише після вживання надмірної кількості олії або за індивідуальної нетерпимості. Реакція розвивається впродовж 3–5 хвилин після цього. Симптоми: головний біль, нудота, висип, свербіж, тахікардія. Можуть виникнути й важкі реакції — набряк Квінке, анафілактичний шок.
Щоб запобігти будь-яким наслідкам від вживання лляної олії, суворо дотримуйтеся дозування. Не нагрівайте її — це сприяє виникненню небезпечних вільних радикалів. Щільно закорковуйте пляшку, щоб запобігти окисленню й утворенню речовин, які можуть нашкодити людському організму.
До втрати корисних властивостей продукту призводить неправильне зберігання — коливання температури, вплив прямих сонячних променів, підвищена вологість. Заборонено вживати олію льону після закінчення терміну придатності. Ретельно вивчайте склад продукту — дешеві варіанти можуть містити шкідливі синтетичні речовини.
Якщо бажаєте дізнатися всі корисні властивості лляної олії, ознайомитися з можливими побічними реакціями, зверніться до лікаря. Це запобігає виникненню різних симптомів та підвищить ефект від вживання.

29-02-2024, 11:49 / Комментарии (0)
05
(0 гол.)
13+3=
» » Протипоказання до вживання лляної олії
Навигация
По продуктам


Bufet.net © 2015-2020 / Контакты Разработка Студия «Шаманим»
Лого