Які є переваги торгівлі криптовалютними ф’ючерсами?

Які є переваги торгівлі криптовалютними ф’ючерсами?

Одна із найбільш нестабільних величин – ціна криптовалюти. Вартість монети може змінитись за декілька секунд, через що торгова стратегія буде потребувати термінового коригування. Через це популярність ф’ючерсів на криптовалюту почала зростати так само стрімко, як і на класичному ринку.



Представлене рішення – це похідний фінансовий інструмент, який базується на курсі певної криптовалюти, наприклад, ВТС, ЕТН і т.д. Криптоф’ючерси використовуються для укладання угод на купівлю або продаж цифрового активу за конкретною ціною в майбутньому на підставі контракту. Використання такого інструменту дає змогу не лише заробити, а й захистити свій інвестиційний портфель від можливої втрати капіталу.



Ф’ючерсні контракти: основні характеристики угод



Серед ключових складових криптоф’ючерсів можна виділити наступне:




  • Основний актив.

  • Ціна.

  • Наявність левериджу.

  • Доставка та розрахунок.



Основним активом у ф'ючерсних контрактах є конкретна криптовалюта, яка визначається безпосередньо договором. Ціна виставляється на основі вартості цифрової монети на крипторинку. Ф'ючерси можуть мати різні терміни доставки, та їх ліквідність залежить від біржі, на якій вони торгуються. Саме тому для роботи з цим інструментом варто обирати популярні платформи з гарною репутацією та високою ліквідністю, завдяки чому торгівля ф’ючерсами буде ефективною та швидкою.



Для збільшення потенційного прибутку можна використовувати леверидж. Це дозволяє підвищити потенційний прибуток, але також збільшує ризик збитків у випадку неправильно підібраної стратегії. Ф'ючерси – це контракти, які мають певну дату доставки, коли покупець має право отримати фізичну криптовалюту або вартість відповідно до ціни контракту.



Для яких цілей використовують ф’ючерси?



Ф’ючерс – це простий, але багатокомпонентний інструмент, який може використовуватись для декількох цілей одночасно. Окрім класичного заробітку, угоди активно застосовуються для наступного:




  • Захист від волатильності. Криптовалюти відомі своєю високою волатильністю, і це може бути як перевагою, так і ризиком. Ф'ючерси на криптовалюту дають інвесторам можливість захищати свої позиції від різких рухів цін, дозволяючи їм спекулювати на ринку.

  • Спекуляція та захист портфелю. Ф'ючерсні угоди дозволяють інвесторам спекулювати на ринку та заробляти як на підйомі, так і на падінні цін. Вони також можуть використовуватися для захисту портфелю від негативних рухів курсу на криптовалюту.

  • Диверсифікація. За допомогою інструменту можливо розширити портфель та диверсифікувати ризики, додавши криптовалюту до інших активів.



Загалом, ф'ючерси надають інвесторам різні можливості та інструменти для торгівлі та інвестування в криптовалюту, що сприяє їхній популярності серед різних класів активів.

17-10-2023, 23:45 / Комментарии (0)
05
(0 гол.)
22+1=
» » Які є переваги торгівлі криптовалютними ф’ючерсами?
Навигация
По продуктам


Bufet.net © 2015-2020 / Контакты Разработка Студия «Шаманим»
Лого